Лято на Тасос

Дати:
(5 дни / 4 нощувки)

Описание

 

О-в ТасосСпокойствие и непокътната природа, закътани плажове, топло, изумрудено и кристално чисто море, тишина, изключително красиви залези и на не последно място – близост до България. Островът е малък и може да се обиколи за един час с кола. Намира се в северно Егейско море, с площ от 393 км и население от близо 13 110 души и се отличава от другите гръцки острови с много зеленина и че още не се е превърнал просто в поредния туристически център.

За Тасос се разказва легендата, според която всемогъщият бог Зевс отвлякъл дъщерята на финикийския цар Агенор - Европа. Брат й Тасос тръгнал да я търси по света. Стигайки на острова, Тасос спрял да си почине на него, но бил толкова привлечен от красотата му, че не си тръгнал.

Има и други митове, според които Тасос е островът на сирените. Красивите митични жени с рибени опашки плували край закътаните плажове на острова. Всеки, който минел оттам, бил омагьосван от техните песни. Пак според легендата, именно сирените, живеещи на Тасос, се опитвали да отклонят героя Одисей от неговия път.

Вероятно тези легенди са и част от причините, островът да привлича и хиляди българи всяка година. Обслужването е на ниво, чистотата е първото, което прави впечатление в заведенията. Порциите са солидни, напитките в изобилие. Кафето се сервира с допълнителна чаша студена вода, а хлябът към вечерята е задължително бонус от заведението.

На острова сякаш времето е спряло. Никой не бърза за никъде, таверните са пълни с приветливи хора. Броят на хотелите напълно отговаря на капацитета на плажните ивици. Затова няма да ви се случи познатата за родното Черноморие липса на място, където да си постелете кърпата. Тук всеки оставя без притеснение багажа си на плажа, докато обядва или отделя няколко часа за следобеден сън. 

Цени

Хотел Дестинация Най-добра цена Звезди
Илио Маре  
о-в Тасос, Гърция 36 € 5 *

 

Туристическа Агенция "Риверта" е регистриран туроператор с лиценз 04396    Туристическа Агенция "Риверта" е член на Международната Асоциация за Въздушен Транспорт - IATA    Туристическа Агенция "Риверта" е член на Асоциацията на Българските Туроператори Туристически Агенти - АБТТА

copyright Riverta Ltd ©2000-2011   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Туристическа Агенция Риверта - Начало
ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "РИВЕРТА"
София, бул. "Тотлебен" 89
тел. (+359 2) 851-07-60
ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "РИВЕРТА"
София, бул. "Тотлебен" 89
тел. (+359 2) 851-07-60